گزارش خبرنگار گروه زیستبوم فناوری و نوآوری تیکنا، آیین امضای تفاهم نامه چهارجانبه راه اندازی ناحیه نوآوری تهران ظهر امروز چهارشنبه ۱۰ خردادماه ۱۴۰۲ با حضور محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم، روح الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییس جمهوری، علیرضا زاکانی، شهردار تهران، مقیمی، رئیس دانشگاه تهران و مسئولان کشوری و لشکری در پارک علم و فناوری تهران برگزار شد.
دهقانی فیروزآبادی در ابتدای سخنان خود با تقدیر از تمامی عوامل راه اندازی این ناحیه نوآوری گفت: موضوع ناحیه نوآوری موضوع خوبی است. دانشگاه علم و صنعت و نیز شریف پیش از این به این موضوع ورود کردند و در حال حاضر نیز دانشگاه تهران یه این موضوع وارد شد.
وی افزود: ما در معاونت علمی، ظرفیت های مستقیم مالی و هر چه در اختیار داریم برای آباد شدن ناحیه های نوآوری در اختیار دانشگاهها قرار میدهیم. هر ناحیه نوآوری منحصر به فرد است. در این میان بین دانشگاه شریف و علم و صنعت قلب ناحیه نوآوری قرار می گیرد که دانشگاه تهران است. توصیه من به شما این است که مراقب ناحیه نوآوری باشید.
دهقانی گفت: در بخش دولتی در وهله نخست ساختمان میسازند بعد تجهیز آن پس از آن نیز چارت یا بعد سازمانی و دیگر موارد آن را در نظر میگیرند اما بخش خصوصی بر خلاف این رویه، در ابتدا به دنبال این است که باید چکار انجلم دهد بعدش به دنبال حداقل فضا پیگردد اینها بسیار مهم است و اگر درگیر ساختمان و فضا باشیم به کار و محصول و … نمیرسیم.
وی در خطاب به استادان، دانشجویان و محققان دانشگاه تهران و بخش خصوصی اعم از دانش بنیانها تاکید کرد: مراقب باشید که شما محتوای ناحیه نوآوری تهران را جلو ببرید. فقط ما به عنوان بخش دولتی زیرساخت ها را آماده می کنیم مراقبت به عهده خودتان است. مردم با آماده بودن زیر ساخت بهتر از ما می سازند. همیشه می خواستیم علم را تبدیل کنیم به ثروت اما صنعت به دانشگاه به طور
معاون علمی رئیس جمهور در تکمیل سخنان خود افزود: همیشه می خواستیم علم را تبدیل کنیم به ثروت اما صنعت به دانشگاه به طور مستقیم نمی چسبد زیرا جنس صنعت سخت و جنس دانشگاه نرم است ناحیه نوآوری به عنوان منطقهای است که پر از شرکت دانش بنیان است و باعث چسبندگی دانشگاه و صنعت میشود.
وی در خطاب به شهردار تهران گفت: در سالهای گذشته ساختمان و فضای اداری بسیاری در سهر تهران ساختیم، برای دانشبنیان سخت است اطراف و حومه تهران مستقر شوند بهتر است سوله های کوچک و امکانات عمومی تولید در شهر تهران ایجاد شود و در دست آخر به بازار برای عرصه کردن محصولات دانشی نیاز است.
به گزارش تیکنا، در پایان این مراسم از ماکت سه بعدی ناحیه نوآوری تهران رونمایی شد. که در ادامه ویدئوی آن را مشاهده میکنید:
گفتنی است، ناحیه نوآوری به عنوان محدودهای برای جذب افراد کارآفرین، با استعداد، مشاغل دانش بنیان و سرمایهگذاریها طراحی شده است که با توسعه و ترکیب مجموعهای از داراییهای زیربنایی، نهادی، علمی، فناوری، آموزشی و اجتماعی آنها به همراه ارائه خدمات با ارزش افزوده، میتوان به نتایجی همچون توسعه اقتصادی و رفاه پایدار برای جامعه رسید.