بازیگران زیست‌بوم فناوری و نوآوری ۱۰۰ میلیارد دلاری که در سال هدر می رود را به چرخه اقتصاد برگردانند
بازیگران زیست‌بوم فناوری و نوآوری ۱۰۰ میلیارد دلاری که در سال هدر می رود را به چرخه اقتصاد برگردانند
قالیباف گفت: بازیگران زیست‌بوم فناوری و نوآوری ۱۰۰ میلیارد دلاری که در سال هدر می رود را به چرخه اقتصاد برگردانند.

به گزارش خبرنگار گروه زیست‌بوم فناوری و نوآوری تیکنا، محمدباقر قالیباف ،  رییس مجلس شورای اسلامی در اولین رویداد نظارتی قانون جهش تولید دانش بنیان که هم اکنون در محل مجلس شورای اسلامی برگزار شد، گفت:در اولین رویداد قانون جهش تولید دانش بنیان گفت: بازیگران زیست‌بوم فناوری و نوآوری ۱۰۰ میلیارد دلاری که در سال هدر می رود را به چرخه اقتصاد برگردانند.

وی خطاب به بازیگران این عرصه افزود: میزبانی از نوآوران و فناوران زیست بوم افتخار بزرگی است. سعی ما در برنامه هفتم توسعه بر این است که خلاهای موجود در حوزه دانش بنیان ها را پر کنیم، موارد مهم آنرا در کمیسیون تلفیق پیش بردیم هر چند هنوز هم برای ترمیم یا اضافه شدن مواردی که مدنظر بازیگران این عرصه است، زمان وجود دارد.

قالیباف گفت: از ابتدا باید مبنای توسعه اجتماعی را به توسعه سیاسی، فرهنگی و اقتصادی … ارجحیت می دادیم باید نهاد علم را اجتماعی کنیم. در بخش دستگاه های دولتی، حاکمیتی و غیر دولتی الگویی دارم که باید در بخش خصوصی نیز جاری و ساری شود و آن هوشمند سازی، شفاف سازی و مردمی سازی است.

وی اظهار کرد: مردمی سازی پایه های اساسی حکومت ماست و مشروعیت ما به مردم سازی ماست و محوریت آن انسان ها هستند در این راستا اوج معرفت زمانی است که آنرا با آگاهی بخشی جلو ببریم و مردم را به حقوقشان آشنا کنیم تا حقشان را مطالبه کنند وظیفه ما آگاهی بخشی مردم با علم به حقوقشان است در بطن آن وظایفشان معلوم می شود.

رییس مجلس گفت: اگر رفت و برگشت در جامعه اتفاق افتاد، معلوم می شود که اعتماد برقرار است. اعتماد بزرگترین سرمایه اجتماعی ماست اگر اعتماد مردم نباشد، کاری از پیش نمی رود. اگر اعتماد پیدا شد خروجی آن مشارکت مردم است و مردم اعتماد می کنند و فرزند و سرمایه و همه خلاقیت خود را به میدان می آورند و رشد در همه ابعادش اتفاق می افتد.

وی افزود: عدالت جغرافیایی و توسعه اجتماعی بر اساس ۵ میم اتفاق می افتد. میم اول این است که اساس پیشرفت رویکردها را محله محور قرار دهیم. دوم مسجد محوری، سوم مدرسه محوری امروز ۲۰ سال است از این نهاد غفلت کردیم. میم چهارم مجلس شامل هر مجلسی اعم از خانواده و دیگر مجالس است و باید خانواده محور حرکت کنیم. میم پنجم مجازی و ملحقات آن است.

قالیباف عنوان کرد: فناوری در میم پنجم قرار می‌گیرد باید در کف جامعه نسبت به سرمایه گذاری و بهره وری روشنگری شود. در حال حاضر متاسفانه مدیران می گویند سرمایه بیاورید تا رشد اتفاق بیفتد، اگر سرمایه تامین نشد کار بر روی زمین می ماند در حالی که با بهره وری می توانیم ایجاد سرمایه کنیم تا به سمت رشد برویم محور اول سرمایه نیست بلکه بهره وری است.

وی گفت: روزانه سه و نیم میلیون بشکه نفت در حال هدر رفتن است این رقم در سال معادل ۱۰۰ میلیارد دلار است بهره وری با تکیه بر فناوری و دانش بنیان اتفاق می افتد که در وهله اول مردم باید از آن منتفع شوند.

رئیس مجلس تاکید کرد: نقش بازیگران زیست بوم فناوری و نوآوری در این میان کلیدی و اساسی است فلسفه رویداد امروز نیز این است که در همه بخش ها این مولفه را تجربه کنیم.

وی در پایان خطاب به بازیگران این زیست بوم خاطرنشان کرد: در پنل های امروز مصداقی بر روی مسائل متمرکز شوید باید مشکل را تبدیل به مساله کنیم تا مساله را حل کنیم. جوانان با خلاقیت و درایت باید به تشخیص علمی و تصمیم سیاسی دست یابند و نقش فناوری در این میان روشن و مشخص می شود و شما پیشگامان آن هستید این ۱۰۰ میلیارد را به چرخه اقتصاد برگردانید.

رویکردهای دانش بنیان شدن در برنامه هفتم توسعه دیده شود

بابک نگاهداری، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه گفت: هدف نظام غربی ارجاعات به نظام اقتصادی است اما در نظام اسلامی هدف تربیت انسان ها مبتنی بر عقل و علم است که بر بستر نهاد علم حرکت کند.

وی افزود: وقتی نهاد علم و دانشگاه در ایران شکل گرفت بین این نهاد و جامعه دیوار کشیدند و دانشگاه خود را تافته جدابافته دانست اما فرو ریختن دیوار بین جامعه و دانشگاه بسیار مهم است.

نگاهداری اظهار کرد: ولایت فقیه به معنای ولایت نهاد علم در نظام اسلامی است و عدالت برای ولی فقیه یعنی از علمش درست استفاده کند و این جایگاهی است که اسلام به علم و حکمت داده است در نظام اسلامی باید جایگاه اقتصاد دانش بنیان بیشتر باشد.

وی افزود: باید ببینیم وضع مطلوب با وضع فعلی دانش بنیان ها در کشورمان چه میزان اختلاف دارد در حالی که هم اکنون سهم کمی از اقتصاد کشور اختصاص به فناوری های پیشرفته دارد.

نگاهداری اظهار کرد: پیشران تحولات جهان آینده علم و فناوری است باید به سمت دانش بنیان شدن برویم و اینکه بررسی شود که لایحه برنامه هفتم توسعه چقدر به این سمت رفته است، هنوز در موج دوم هستیم و وارد اصل هوشمندسازی و مجازی نشده ایم و هوش مصنوعی در آن نیامده است اگر رویکردهای دانش بنیان دیده نشود تاثیر گذار نخواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: دو پنجره اصلی اقتصاد دانش بنیان و جانمایی جمهوری اسلامی ایران در زنجیره ارزش منطقه ای و فرامنطقه ای باید مدنظر قرار بگیرد. هنوز بسیاری از مسئولان به دانش‌بنیان به عنوان مسئله نگاه می کنند در صورتی که راه حل است و از اقتصاد دانش بنیان باید به عنوان پنجره برای فرصت سازی استفاده کنیم.

دهنوی، رئیس فراکسیون جهش تولید دانش بنیان مجلس شورای اسلامی نیز گفت: سه نکته در خصوص بحث دانش بنیان ها وجود دارد. اول آنکه مقام معظم رهبری در ابتدا بحث دانش بنیان ها را مطرح کردند و سپس بحث اقتصاد دانش بنیان شدن را مطرح فرمودند به لطف دغدغه رهبر انقلاب، امروز در جایی ایستادیم که به فکر فتح قله های فناوری هستیم. اگر یکروزی مساله کشور، مساله سواد آموزی بود امروز در جایی ایستادیم که دغدغه ما قرار گیری در قله فناوری و نوآوری در جهان است.

وی افزود: نکته دوم این است که با پیگیری های دکتر قالیباف شاهد تصویب و ابلاغ و اجرایی شدن قانون جهش تولید هستیم امروز می خواهم به عنوان یک فعال و اعضای این زیست بوم از وی تقدیر کنم.

دهنوی گفت: نکته سومین است که قانونی نوشتیم یک بخشی آیین نامه ها تدوین شده اما تا این لحظه بانک مرکزی کمک نکرد اما سازمان امور مالیاتی و مجوز کسب و کار بهترین عملکرد را داشته اند اما مشکلات کماکان باقیست. خیلی از شرکت ها مشکلات را احصا می کنیم یک وام سرمایه در گردش وثیقه داریم شبکه بانکی قبول نمی کند.

وی در رابطه با مشکل مهاجرت گفت: در تین خصوص هنوز مشکلاتمان ادامه دارد این موضوع به دانش بنیان ها تسری پیدا کرده است و آش را با جایش می برند استارت آپ‌ها ی ما را با مشوق هایی که دارند می برند. باید چاره کنیم. البته قدمی برای حل مشکلات برداشتیم و با این قانون گام مهمی برداشتیم اما هنوز کار داریم. مجلس و دولت پای کار هستند. این مسیر را به سمت قله حرکت کنیم.