به گزارش گروه فناوری پیشرفته تیکنا، میرسعید صفینیا مدیرکل تجهیزات و سامانههای فرودگاهی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران روز گذشته ۹ مهرماه در آیین رونمایی از این محصول اظهار کرد: ما امروزه در کشور به بسیاری از تکنولوژیها و دانشهایی که به دنبالش بودیم دست پیدا کردهایم و ۷۵ درصد از تجهیزات صنعت هوانوردی را با رعایت تمام استانداردهای بینالمللی، بومی سازی کردهایم.
وی با بیان اینکه باید به سمت تولیدات بالاتر، بهتر و مطابق با استاندارد بینالمللی برویم گفت: امروز طی بازدیدی که از فرودگاه اراک داشتیم مقرر شد تجهیزات الکتریکال، مکانیکال و ترمینالی به ارزش ۱۰ میلیارد تومان به فرودگاه اراک اختصاص دهیم که از جمله این تجهیزات، هواساز، موتور برق و ژنراتور است.
صفینیا با بیان اینکه استاندار مرکزی قولی مبنی بر سرمایهگذاری بیشتر در فرودگاه اراک داده است گفت: دستگاه ضد یخ پاش هواپیمای شرکت لجور، تولید داخل است. هزینه تمام شده این دستگاه حدود ۱۵ میلیارد تومان است که اگر میخواستیم این دستگاه را وارد کنیم بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان هزینه برای کشور داشت.
فرزاد مخلص الائمه، استاندار مرکزی نیز اظهار کرد: از عمر شرکت لجور تقریبا ۴۲ سال میگذرد و امروز تبدیل به درختی تنومند شده که به نقطه اوج خود رسیده است. ما نیز به عنوان خادمان استان در کنار شما هستیم و هرجا کمکی از ما بر بیاید انجام خواهیم داد.
وی با بیان اینکه شرکت لجور سال گذشته برای اولین بار جرثقیل ۶۰ تنی تولید کرده است، گفت: فرودگاه اردبیل در راستای حمایت از تولید داخل، به یک شرکت از استان مرکزی اعتماد کرد و این اعتماد منجر به این شد که این محصول برای اولین بار در کشور تولید شود.
سید حامد عاملی، استاندار اردبیل نیز اظهار کرد: فرودگاه برای استان اردبیل که یک استان مرزی است از زیرساختهای توسعهای اساسی است لذا یکی از برنامههای اصلی ما در دولت سیزدهم توسعه فرودگاه بوده است.
وی با بیان اینکه در گذشته مردم اردبیل از کنسلی و تاخیر پروازها بسیار گلایهمند بودند، گفت: منابعی بعد از سفر ریاست جمهوری در اختیار ما قرار گرفت که بخش عمدهای از آن را به فرودگاه اختصاص دادیم. ما به تولید داخل اعتماد کردیم و در یکسال اخیر در فرودگاه اردبیل از دو تجهیز صنعتی تولید داخلی استفاده کردیم.
عاملی اضافه کرد: در سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۲۶ مورد کنسلی داشتیم ولی سال گذشته تعداد کنسلیها به ۱۷ مورد رسید و در شش ماهه ابتدای امسال هیچ کنسلی نداشتیم که دلیل آن، افزایش فناوری تجهیزات فرودگاهی بوده است.
وی با بیان اینکه هفتهای ۵۴ پرواز در فرودگاه اردبیل انجام میشود، گفت: ما به این تعداد پرواز راضی نیستیم و نیازمند اقدامات بیشتری برای برقراری پروازهای بیشتر هستیم.
استاندار اردبیل در پایان اضافه کرد: اگر همه در کنار یکدیگر قرار بگیریم تمام مشکلات کشور قابل حل است و امیدواریم بتوانیم در همه زمینهها توسعه داشته باشیم.
حمیدرضا مهدینیا مدیرعامل شرکت لجور اراک نیز اظهار کرد: گروه لجور با سابقه چهل سال فعالیت، اولین و بزرگترین تولیدکننده بالابرها، جرثقیلها و جکهای هیدرولیکی در کشور است که ۵۷ مدل محصول و ۵۵۰۰ دستگاه بالابر و جرثقیل تا به امروز تولید کرده است.
وی با بیان اینکه در واحد مهندسی شرکت لجور هر ساله دو دستگاه جدید ساخته میشود، گفت: یکی از محصولاتی که اکنون در دست طراحی است و شاه محصول لجور خواهد بود، بالابرهای نردبانی آتش نشانی است. ایران امروزه صنعت تولیدکننده بالابرهای مرتفع آتش نشانی ندارد و همه بالابرها وارداتی است ولی ما مدتی است طراحی و محاسبات این بالابرها را شروع کردهایم.
مهدینیا با اشاره به تولید اولین دستگاه ضد یخ پاش هواپیمای تولید داخل توسط شرکت لجور اظهار کرد: هواپیما وقتی در ارتفاع بالا پرواز میکند، دچار یخ زدگی میشود ولی اکنون لجور دستگاهی طراحی کرده تا دیگر هواپیماها دچار این مشکل نشوند. طراحی و ساخت این دستگاه به دلیل تکنولوژی بالا و بعضی قطعات هیدرولیکی آن که خارجی بودند و به دلیل تحریم به سختی به دست ما رسیدند، به مدت ۲ سال طول کشید.
وی اضافه کرد: نکته مثبت این است که ایران امروزه این دستگاه را دارد و تولید این محصول به صنعتگران داخلی سفارش داده شده تا باعث افتخارآفرینی کشور در عرصه بینالمللی شود.