امضای ۸ سند همکاری دانشگاه اصفهان با مراکز علمی مالزی
امضای ۸ سند همکاری دانشگاه اصفهان با مراکز علمی مالزی
دانشگاه اصفهان در راستای توسعه همکاری های بین المللی خود با دانشگاه ها و موسسه های علمی و فناوری معتبر دنیا، ۸ سند همکاری با دانشگاه های برتر و مراکز علمی و آموزشی مالزی امضا کرد.

به گزارش گروه زیست‌بوم فناوری و نوآوری تیکنا،  دانشگاه اصفهان در جهت توسعه همکاری های بین المللی خود با دانشگاه ها و موسسه های علمی و فناوری معتبر دنیا، ۸ سند همکاری با دانشگاه های برتر و مراکز علمی و آموزشی مالزی امضا کرد.

این اسناد همکاری شامل تفاهم‌نامه و توافق‌نامه بین دانشگاه اصفهان و ۵ دانشگاه برتر مالزی و موسسه خدمات جهانی آموزش مالزی (EMGS) امضا شد.

این اسناد همکاری روز شنبه در جریان دیدار دکتر ” داتو سری محمد خالد بن نوردین”  وزیر آموزش عالی مالزی و روسای دانشگاه های برتر مالزی و رییس موسسه خدمات جهانی آموزش مالزی ( EMGS) با معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رییس سازمان امور دانشجویان جمهوری اسلامی ایران و رییسان دانشگاه های اصفهان و هنر اصفهان در محل سالن شهید سلیمانی دانشگاه اصفهان به امضای طرفین رسید.

در این نشست، تفاهمنامه های همکاری بین دانشگاه اصفهان با دانشگاه های UM ، UPM، UKM، UiTM و UMP و همچنین توافق نامه همکاری بین دانشگاه اصفهان و موسسه EMGS مالزی امضا شد.

محورهای اصلی این اسناد همکاری شامل ” آب ” و ” تغییرات اقلیمی” است و همچنین موضوع های مختلفی مانند علوم اجتماعی، سیاسی، مطالعه ادیان، فیزیک، نجوم، ریاضیات، جمعیت شناسی، شیمی، زمین شناسی، مهندسی پزشکی، علوم و فناوری های زیستی و زبان و ادبیات فارسی و مالایی را در برمی گیرد.

همچنین در این نشست تفاهم نامه همکاری میان دانشگاه هنر اصفهان و دانشگاه UiTM مالزی به امضای رییسان این ۲ دانشگاه رسید.

همکاری دانشگاه های ایران و مالزی در ۳ زمینه اصلی

دکتر هاشم داداش پور معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رییس سازمان امور دانشجویان در نشست مشترک دانشگاه اصفهان و هیات بلند پایه وزارت آموزش عالی مالزی با اشاره به زمینه های مشترک همکاری بین دانشگاه های ایران و مالزی گفت: این همکاری های مشترک می تواند در ۳ زمینه اصلی باشد که نخستین آنها ” بحث های علمی در حوزه های تمدنی ” است.

وی زمینه دوم همکاری بین دانشگاه های ایران و مالزی را ” مسائل و مشکلات مشترک امروز ” دانست و افزود: ایران و مالزی به عنوان ۲ کشور پیشرو اسلامی می توانند حل مسائلی مانند امنیت غذایی، اقتصادی ، اجتماعی و روابط کشورهای اسلامی را با همکاری یکدیگر دنبال کنند.

معاون وزیر علوم، زمینه سوم همکاری بین دانشگاه های ایران و مالزی را ” تبادل دانشجویی بین ۲ کشور و جهان اسلام” عنوان کرد و گفت: ما می توانیم با همکاری با یکدیگر مدیریت جابجایی دانشجویان در کشورهای اسلامی را شاهد باشیم.

دکتر داداش پور با اشاره به اینکه تا ۱۰ سال پیش بیشترین جذب دانشجویان خارجی توسط کشورهای غربی صورت می گرفت، تصریح کرد: اما امروزه کشورهای مختلفی در این زمینه ایفای نقش می کنند و بر اساس سند برنامه هفتم توسعه کشور ایران، قرار است که در بازه زمانی ۵ سال با رویکرد مرجعیت علمی ۳۲۰ هزار دانشجوی بین المللی را جذب کنیم.

رییس سازمان امور دانشجویان جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: ما باید با همکاری با یکدیگر کمک کنیم تا کشورهای اسلامی از سفره علمی که در ایران و مالزی پهن شده است، استفاده کنند.

وی ادامه داد: اگر همکاری های ما در سه حوزه بنیادی مذکور یعنی “پایه های تمدنی”، “حل مسائل و مشکلات” و “تبادل دانشجویی”، پایدار باشد مناسبات آینده ۲ کشور ایران و مالزی و همچنین کشورهای اسلامی را تحت تاثیر قرار می دهد.

داداش پور با اشاره به اینکه ۳۱ درصد از پژوهش های ما با پژوهشگران دنیا در حال اتفاق افتادن است، تصریح کرد: در زمان حاضر پژوهشگران برای کارهای پژوهشی بیشتر با کشورهای غربی ارتباط برقرار کرده اند درحالیکه نیاز داریم این همکاری به سمت کشورهای اسلامی تغییر کند.

وی با تاکید بر اینکه دانشجویان ایران و مالزی می توانند همگرایی بین کشورهای اسلامی را محقق کنند، افزود: ما منتظر کارهای مشترک بیشتری بین ایران و مالزی در زمینه آموزش عالی در آینده هستیم و برای این کار آمادگی کامل داریم.

نخبگان جهان اسلام علاوه بر رسالت علمی، وظیفه احیای تمدن نوین اسلامی را دارند

حسین هرسیج، رییس دانشگاه اصفهان در نشست مشترک دانشگاه اصفهان و هیات بلند پایه وزارت آموزش عالی مالزی ضمن خوشامدگویی به وزیر آموزش عالی مالزی ، رییس موسسه خدمات جهانی آموزش مالزی (EMGS) ، روسای دانشگاه های برتر مالزی و دکتر داداش پور معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار امیدواری کرد که امضای تفاهم نامه همکاری با دانشگاه های برتر مالزی به اقدامات عملی و تقویت همکاری های علمی و بین المللی منجر شود.

وی با تاکید بر آمادگی این دانشگاه برای توسعه همکاری با دانشگاه های مالزی گفت: دانشگاه اصفهان با حدود ۸۰ سال قدمت ۲ رویکرد مبنایی را در ۲ سال اخیر اتخاذ کرده که شامل ” جامعه محوری” و ” تمدن سازی” است و همه برنامه های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی خود را معطوف به این رویکردها کرده است.

هرسیج با تاکید بر اینکه نخبگان علمی ۲ کشور باید به حل چالش ها و مشکلات موجود مانند بحران های زیست محیطی ، آب و خشونت هایی که در منطقه وجود دارد ، از طریق روش های علمی کمک کنند، افزود: نخبگان جهان اسلام علاوه بر رسالت علمی، وظیفه احیای تمدن نوین اسلامی مبتنی بر عدالت، آزادی، صلح و توسعه عادلانه را به عهده دارند.

رییس دانشگاه اصفهان با بیان اینکه جهان امروز با بحران تمدنی مواجه است، گفت: برخی از دانشمندان غربی به این فرایند و سیاستگذاران در دستیابی به اهداف نامشروع خود کمک کرده اند درحالیکه جهان امروز تشنه عدالت و صلح است و نخبگان جهان اسلام باید علاوه بر وظیفه علمی، وظیفه احیای تمدن اسلامی را اجرا کنند.

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه اصفهان با حدود ۱۸ هزار دانشجو و ۷۰۰ عضو هیات علمی و ۹۰۰ کارمند بعنوان یکی از دانشگاه های جامع برتر ایران مطرح بوده و دارای ۱۵ دانشکده در داخل دانشگاه و ۲ دانشکده خوانسار و شهرضا در شهرهای اطراف اصفهان و پهنه نوآوری است.

آمادگی دانشگاه اصفهان برای ایجاد میز همکاری آسیای جنوب شرقی

هرسیج همچنین از آمادگی دانشگاه اصفهان برای ایجاد میز همکاری آسیای جنوب شرقی و میز تحقیقات آب با همکاری دانشگاه های مالزی در دانشگاه اصفهان خبر داد و افزود: ما برای ارتقای کمی و کیفی تبادل دانشجو بویژه در مقطع تحصیلات تکمیلی با مالزی و کشورهای آسیای جنوب شرقی آمادگی داریم.

وی با اشاره به امضای اسناد همکاری با دانشگاه های برتر مالزی در نشست امروز تاکید کرد که لازم است این قراردادها بطور جدی پیگیری و عملیاتی شود و در قالب طرح های تحقیقاتی ، کنفرانس ها، رشته ها و نشریه های مشترک و همچنین مواردی مانند پردیس بین الملل مشترک دنبال شود.

دانشگاه های ایران دارای قدرت علمی هستند

 “عبدالرزاق بن احمد” رییس موسسه خدمات جهانی آموزش مالزی ( EMGS) نیز در این نشست با تاکید بر اینکه امضای این تفاهمنامه ها فرصتی بین ایران و مالزی است، گفت: این ۲ کشور ، دوست و برادر و بخش مهمی از امت اسلامی هستند.

وی با بیان اینکه این تفاهم نامه ها فرصتی برای توسعه دیپلماسی مردمی است، افزود: دانشگاه های ایران از نظر علمی پیشرو و یک قدرت علمی هستند و برخی از دانشگاه های آن استانداردها و عملکرد بالایی دارند.

عبدالرزاق بن احمد ادامه داد: یک روزنامه انگلیسی اخیرا اعلام کرد که ایران یک قدرت علمی در حال ظهور است اما به نظر ما این قدرت علمی ایران نوظهور نیست بلکه اکنون یک قدرت است.

وی با تاکید بر اهمیت تحولات منطقه خاورمیانه و تاثیر آن بر جهان اسلام تصریح کرد که لازم است تعاملات بین خاورمیانه و آسیای شرقی توسعه یابد.

هفتم اکتبر، روز علم و فناوری ایران و مالزی

“محسن صراف” رایزن علمی و پژوهشی جمهوری اسلامی ایران در جنوب شرقی آسیا و اقیانوسیه نیز در نشست مذکور ، به اشتراک گذاشتن ظرفیت های علمی و فناوری این ۲ کشور را فرصت جدیدی برای حل مسائل ملی، منطقه ای و جهانی دانست و گفت: امروز بعد از چند ماه کار مشترک بین دانشگاه های برتر مالزی و نماینده دانشگاه های ایران یعنی اصفهان به مدل جدیدی از تفاهم نامه ها رسیدیم که بر اساس حل یک مساله خاص، همکاری مشترک انجام می شود.

وی این مسائل را “تغییرات اقلیمی” و “آب” دانست و افزود: امروز نقطه عطفی برای شروع همکاری های بین المللی و اثرگذار برای ۲ ملت ایران و مالزی است و این اطمینان را دارم به زودی اتفاق بزرگی در دیپلماسی علم و فناوری بین ۲ کشور اتفاق می افتد.

صراف پیشنهاد کرد که هفتم اکتبر به عنوان روز علم و فناوری ایران و مالزی ثبت شود و از این پس در این روز رویدادهای مهم در زمینه ارتباطات بین المللی بین دانشگاه های این ۲ کشور رقم بخورد.

وی با بیان اینکه ظرفیت های علمی و آموزشی ۲ کشور امروز آماده جهش برای حرکت های اثربخش هستند، اظهار امیدواری کرد که همراهی های لازم برای پیشبرد این مسیر صورت گیرد.