اعطای تسهیلات یک میلیارد تومانی برای احیای واحدهای تولیدی کشاورزی
اعطای تسهیلات یک میلیارد تومانی برای احیای واحدهای تولیدی کشاورزی

به گزارش تیکنا، محمد مصباح، مدیرعامل صندوق تعاونی روستایی، روز دوشنبه در نشست خبری خود در تشریح عملکرد صندوق تعاون روستایی، افزود: این طرح جهت مشارکت در تنظیم کالاهای اساسی به شرط اینکه ۳ درصد سود ( ۱.۵ درصد – ۱.۵ درصد) در اختیار صندوق و تشکل‌ها قرار بگیرد. وی اضافه کرد: هر شرکت تعاونی […]

به گزارش تیکنا، محمد مصباح، مدیرعامل صندوق تعاونی روستایی، روز دوشنبه در نشست خبری خود در تشریح عملکرد صندوق تعاون روستایی، افزود: این طرح جهت مشارکت در تنظیم کالاهای اساسی به شرط اینکه ۳ درصد سود ( ۱.۵ درصد – ۱.۵ درصد) در اختیار صندوق و تشکل‌ها قرار بگیرد.

وی اضافه کرد: هر شرکت تعاونی که برای تنظیم بازار محصولات کشاورزی در کشور برنامه داشته باشد با آن مشارکت می‌کنیم.

مدیرعامل صندوق تعاونی روستایی ایرانیان گفت: بر اساس تفاهم با معاونت روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری برای احیا واحدهای کشاورزی، تسهیلات بانکی ارزان قیمت تا سقف یک میلیارد تومان پرداخت می‌شود.

به گفته وی، میزان سود این تسهیلات بر اساس معرفی بانک‌های عامل متفاوت است، اما دو بانک کشاورزی و کارآفرین در این طرح مشارکت دارند و متقاضیان برای احیاء واحدهای تولیدی بخش کشاورزی از طریق سازمان مرکزی تعاون روستایی معرفی می‌شوند.

مصباح افزود: این صندوق تحت نظارت سازمان مرکزی تعاون روستایی و در قالب مشارکت با تشکل‌های بخش کشاورزی، نقدینگی مورد نیاز فعالان این بخش را تامین می‌کند و به دنبال حذف واسطه‌گری در وجوه، ساماندهی غیرعضوها و سوق دادن شعب و باجه‌ها به روستاها است.

مدیرعامل صندوق تعاونی روستایی ایرانیان با اشاره به ورود جهاد کشاورزی برای مولدسازی، گفت: وزارت جهاد کشاورزی هر ساله بخشی از اموال مازاد خود را از طریق مزایده به فروش می‌رساند که تمامی مبلغ در اختیار صندوق توسعه بخش کشاورزی قرار می‌گیرد.

مصباح اضافه کرد: درخواست داریم بخشی از این مبلغ نیز برای حمایت از بخش کشاورزی در اختیار صندوق تعاونی روستاییان قرار گیرد که اکنون در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است که امیدواریم برای سال آینده عملیاتی شود.

**ورود صندوق تعاون روستایی ایرانیان به کشت قراردادی

این مقام مسئول اظهار داشت: با توجه به برنامه وزارت جهاد کشاورزی برای توسعه کشت قراردادی در کشور در قالب همکاری با تشکل‌های بخش کشاورزی به عنوان عامل برای فعالیت‌های مرتبط با کشت قراردادی ورود کرده‌ایم.

مصباح گفت: بر این اساس صندوق در قالب مشارکت با تشکل‌های بخش کشاورزی نقدینگی مورد نیاز آنها را برای انواع فعالیت‌های اقتصادی و تولیدی تامین می‌کند و بابت این اقدام مانند بانک‌ها درصد سود دریافت نمی‌کنیم؛ بلکه در فرآیند تولید یا تجارت بخش کشاورزی مشارکت انجام می‌دهیم.

**درخواست افزایش قیمت ۲۰۰ میلیون تومانی تسهیلات بخش کشاورزی

مدیرعامل صندوق تعاونی روستایی ایرانیان با بیان اینکه قانون اعتبار اسناد عادی وام‌های پرداختی شرکت‌های تعاونی روستایی عشایری و صیادی گفت: طبق ماده واحده اسناد و قراردادهای مربوط به وام‌ها و سپرده‌های مردمی اعتبارات اعم از قرض الحسنه و سایر عقود اسلامی پرداختی اتحادیه‌ها و شرکت‌های تعاونی روستایی تولید و صندوق تعاون روستایی ایرانیان کشاورزی، عشایری، صیادی، صنایع روستایی و فرش به اعضا مشروط بر اینکه اصل مبلغ وام از ۵ میلیون تومان تجاوز نکند، بوده است که این مبلغ مربوط به سال ۱۳۹۵ می‌باشد.

وی اظهار داشت: بنابراین با توجه به نرخ تورم امروز این مبلغ کارایی برای کشاورزان و روستاییان ندارد؛ بنابراین افزایش این مبلغ به ۲۰۰ میلیون تومان را درخواست داریم.

**حذف ۲ شعبه زیان‌ده در صندوق تعاون روستایی

مصباح از کاهش و حذف شعبه‌های زیان‌ده در این صندوق خبر داد و گفت: طبق آمارهای موجود تاکنون یک شعبه در استان آذربایجان شرقی و یک شعبه در خراسان رضوی به دلیل زیان‌ده بودن، حذف شدند.

وی گفت: علاوه بر ارائه تسهیلات به تشکل‌های بخش کشاورزی در تمام فرآیندها تولید تا بازار انواع ضمانت‌نامه‌ها نیز برای فعالین بخش کشاورزی صادر می‌شود تا بتوانند برای فعالیت‌های مختلف از جمله دریافت کود از آن استفاده کنند.

به گفته وی، صندوق تعاونی روستایی ایرانیان در سال ۱۳۲۵ تاسیس شد و دارای ۹۳ شرکت در سراسر کشور است و پدر مرحوم سردار سلیمانی از سهامداران اولیه این صندوق بوده است.

وی سیاست‌های این صندوق را سرمایه‌گذاری بخش کشاورزی، مشارکت در فعالیت‌های بازرگانی، کشاورزی قراردادی، الگوی کشت، خریدهای توافقی با معرفی وزارت جهاد کشاورزی و دیپلماسی غذایی (صادرات و واردات) عنوان کرد.

مدیرعامل صندوق تعاونی روستایی ایرانیان، فراهم‌سازی زیرساخت‌های بانکداری الکترونیکی، افزایش سرمایه اعضای صندوق، کاهش شعب زیان‌ده، انتقال شعب به روستاها و مراکز تولیدات کشاورزی، فراهم‌سازی توسعه فعالیت‌های بازرگانی با حضور سهامداران، آموزش کارکنان شعب، بازرسی و نظارت مستمر شعب، شرکت در طرح‌های ملی، جذب منابع ارزان قیمت و تشکیل شرکت تعاونی مسکن کارکنان و ایجاد بیمه اختصاصی برای بخش کشاورزی از برنامه‌های آتی این صندوق است.

انتهای پیام/