به گزارش گروه جامعه تیکنا، راهاندازی مرکز همایشهای علمی و فرهنگی دانشگاه تهران در مشهد مقدس با کاربری چندجانبه نظیر برگزاری اردوهای فرهنگی، آموزشی و زیارتی دانشجویی، اعزام کاروانهای دانشجویان متأهل، مجتمع اقامتگاهی برای برگزاری دورههای دانشافزایی ویژه اعضای هیأت علمی و توانمندسازی کارکنان و همچنین برگزاری اردوهای مهارتی مربوط به درس یادگیری تجربی و سایر واحدهای درسی مهارتورزی دانشجویان دانشگاه تهران محقق شد.
سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران در آخرین نشست معاونان و مدیران کل ستادی دانشگاه تهران در سال ۱۴۰۱، با تاکید به معاونان دانشجویی و فرهنگی دانشگاه جهت توجه ویژه به اردوهای دانشجویی، از مهیا ساختن مجتمعهای اقامتی، آموزشی، فناوری و فرهنگی در برخی نقاط کشور خبر داده و گفته بود: انتظار میرود که همه واحدهای دانشگاه اعم از حوزههای آموزشی، پژوهشی، پارک علم و فناوری و معاونت برنامهریزی و توسعه منابع نیز در بحث رونق گرفتن برگزاری اردوهای دانشجویی و پرمحتوا شدن آنها مشارکت کنند.
وی یادآور شده بود: اردوهای دانشجویی علاوه بر اینکه فرصتی برای کار فرهنگی و افزایش نشاط در فضای دانشجویی است، به عنوان محملی برای تحقق اهداف آموزشی و پژوهشی نیز مورد بهرهبرداری قرار گیرد. اعتبار ویژهای نیز برای اردوهای دانشجویی که جنبش و تحرک اساسی در دانشجو ایجاد خواهد کرد، تخصیص داده خواهد شد.
رئیس دانشگاه تهران، انتخاب مقاصد اردوهای دانشجویی به نقاطی از کشور که دستاوردهای توسعهای بینظیری در آنها اتفاق افتاده است را مایه امیدآفرینی بیشتر در میان جوانان و دانشجویان دانسته و اظهار داشت: ایجاد مرکز همایشهای علمی و فرهنگی و یک مجموعه اقامتی در مشهد مقدس که زمینهساز افزایش رفتوآمد دانشجویان، اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشگاه به این مکان مقدس و رونق گردشگری مذهبی میشود و آثار فرهنگی خوبی در دانشگاه بر جای خواهد گذاشت، با عقد قرارداد خرید این فضای فیزیکی مناسب محقق شد.
مقیمی از معاون برنامهریزی و توسعه منابع، رئیس سازمان توسعه سرمایهگذاری دانشگاه تهران، مدیرکل امور حقوقی دانشگاه تهران و دیگر اعضای هیأت رئیسه، مدیران و مشاوران رئیس دانشگاه که در زمینه پیشبرد امور مربوط به ایجاد یگ پایگاه دائمی با هدف اجرای برنامههای فرهنگی، علمی و مهارتورزی برای دانشگاه تهران تلاش نمودهاند، قدردانی کرد.
رئیس دانشگاه تهران همچنین درباره نحوه بهرهبرداری از این مرکز علمی و فرهنگی به منظور پشتیبانی برنامههای مهارتی و اجرای واحد درسی «یادگیری تجربی» گفت: در کلاسهای یادگیری تجربی اینطور است که دانشجویان علاوه بر اینکه کلاس درس بهصورت کارگاه آموزشی دارند، کلاسهای عملی و حضور در محیط واقعی کار را تجربه میکنند. در کارگاههای آموزشی که میتواند بهصورت آنلاین و غیرحضوری هم برگزار شود، استادان درس به طرح مباحث آموزشی در حوزه معرفی رشته و کاربردهای آن در صنعت میپردازند و در اواسط نیمسال نیز یک دوره شبانهروزی سهروزه برای دانشجویان در پردیسهای علم و فناوری دانشگاه برگزار میشود.
مقیمی، از مشهد مقدس به عنوان یکی از مقاصد این اردوهای مهارتورزی برای دانشجویان دانشگاه تهران نام برد و اعلام کرد: امکانات و فضاهای اقامتی موجود در مرکز همایشهای علمی و فرهنگی دانشگاه تهران در مشهد مقدس با مساحت هفت هزار و پانصد متر زیربنا در زمینی با یکهزار و سیصد متر برای دانشجویان رشتههای مختلف که به منظور برگزاری اردوهای مهارتورزی به مشهد مقدس اعزام میشوند، مناسب و کافی است. قبل از آماده شدن این فضا در مشهد مقدس، پردیس علم و فناوری شهید چمران در اشتهارد نیز برای برگزاری اردوهای مهارتی آمادهسازی شده و از آغاز مهر ماه قابل بهرهبرداری است.
رئیس دانشگاه تهران با اعلام اینکه هزینههای برگزاری دوره شبانهروزی سهروزه جهت استقرار دانشجویان در پردیسهای علم و فناوری بهصورت متمرکز فراهم میشود، گفت: یک بسته کامل مهارتی، فرهنگی، ورزشی و تفریحی برای این دوره شبانهروزی در نظر گرفته شده است، بنابراین اینطور نیست که دانشجویان را به ایستگاههای مهارتی ببریم تا فقط با صنعت آشنا شوند، بلکه هدفمان این است که با یک برنامه پویا و مفرّح، هدفهای مهارتی و فرهنگی را به صورت توأمان دنبال کنیم.