ناحیه نوآوری تهران با شعار زندگی پایدار، سبز و هوشمند راه‌اندازی شد
ناحیه نوآوری تهران با شعار زندگی پایدار، سبز و هوشمند راه‌اندازی شد
ناحیه نوآوری تهران با شعار زندگی پایدار، سبز و هوشمند راه اندازی شد.

به گزارش خبرنگار گروه زیست‌بوم فناوری و نوآوری تیکنا، آیین امضای تفاهم نامه چهارجانبه راه اندازی ناحیه نوآوری تهران ظهر امروز چهارشنبه ۱۰ خردادماه ۱۴۰۲ با حضور محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم، روح الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس جمهوری، علیرضا زاکانی، شهردار تهران، مقیمی، رئیس دانشگاه تهران و مسئولان کشوری و لشکری در پارک علم و فناوری تهران برگزار شد.

اسدی در ابتدای این مراسم با اشاره به اینکه این مراسم با ولادت امام رضا(ع) متقارن شده است ابراز امیدواری کرد: ان شا الله حضرت، نظری بر برکت این جلسه بیندازد.

وی افزود: شعار دانشگاه تهران، جهاد علمی برای تحقق دانشگاه کارآفرین با مسئولیت اجتماعی است که در این راستا حرکت می‌کنیم. پارک علم و فناوری واحدهای فناور ۴۶۰، نیروی انسانی فناور ۶۵۰۷ و … دارد.

اسدی گفت: ناحیه نوآوری به عنوان محدوده‌ای برای جذب افراد کارآفرین، با استعداد، مشاغل دانش بنیان و سرمایه‌گذاری‌ها طراحی شده است‌ که‌ با توسعه و ترکیب مجموعه‌ای از دارایی‌های زیربنایی، نهادی، علمی، فناوری، آموزشی و اجتماعی آن‌‌ها به همراه ارائه خدمات با ارزش افزوده، می‌توان به نتایجی همچون توسعه اقتصادی و رفاه پایدار برای جامعه رسید.

وی افزود: ناحیه نوآوری تهران پررنگ‌ترین سطح تجمع کارآفرینان، دانش‌بنیان‌ها و حضور سرپایه‌گذاران را در قلب شهر تهران ایجاد می‌کند. پیشران اصلی در این ناحیه، دانشگاه تهران و نیز پارک علم و فناوری دانشگاه تهران است که سعی می‌کند با حضور بازیگران اصلی زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور و شهر تهران نظیر معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، وزارت عتف، استانداری و شهرداری تهران با شبکه سازی و تمرکز بر ویژگی‌های مطلوب شهرنشینی و با مشارکت‌های اجتماعی، فضایی پرجنب و جوش را برای ساکنان آن فراهم کند.

اسدی با اشاره به شعار این ناحیه توضیح داد: هدف ما از انتخاب این شعار آن بوده است که منطقه بتواند از منابع موجود در جامعه حداکثر بهره‌برداری را داشته باشد به گونه‌ای که این منابع محدود بتواند نیازهای مردم را برآورده کند ضمن آنکه نسل‌های آتی نیز از مزایای آن بهره‌مند شوند.

وی، ایجاد شهر هوشمند، تولید هوشمند و سلامت پارک را از مزایای این ناحیه هوشمند دانست که مردم ناحیه از مزایای آن بهره‌مند خواهند شد، ادامه داد: ناحیه هوشمند به ناحیه جغرافیایی محدودی گفته می‌شود که از ارتقای صاحبان ایده، استارت‌آپ‌ها و صاحبان ایده تا توسعه زیست‌بوم نقش دارند همچنین این نواحی باید بتوانند از منابع متنوع علمی، آموزشی، فناوری و زیرساختی به نحو بهینه‌ای بهره‌برداری کند.

اسدی خاطر نشان کرد: حضور همه بازیگران اکوسیستم نوآوری و فناوری را از دیگر ویژگی‌های ناحیه نوآوری نام برد و یادآور شد: ناحیه نوآوری همچنین یک ناحیه تخصصی و مبتنی بر نوآوری است.

گفتنی است، بر اساس این تفاهم‌نامه، ناحیه نوآوری دانشگاه تهران مشتمل بر ناحیه نوآوری تهران و ناحیه نوآوری شهر دانش با حمایت و پشتیبانی معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهوری، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و شهرداری تهران و با مدیریت دانشگاه تهران تشکیل می‌شود.

این تفاهم‌نامه به منظور ایجاد اکوسیستم جامع فناوری، نوآوری و کارآفرینی و در جهت توسعه سخت‌افزاری و نرم‌افزاری ناحیه نوآوری دانشگاه تهران امضا و مبادله شد.

ناحیه نوآوری تهران در محدوده جغرافیایی حدفاصل بزرگراه شهید حکیم در شمال، بزرگراه شهید چمران در غرب، بزرگراه جلال آل احمد، شهید گمنام، خیابان فتحی شقاقی و خیابان مطهری در جنوب و بزرگراه شهید مدرس در شرق است.

ناحیه نوآوری شهر دانش نیز در محدوده جغرافیایی مشخص شده حدفاصل بلوار کشاورز در شمال، خیابان کارگر در غرب، خیابان انقلاب در جنوب و خیابان وصال شیرازی در شرق است.

هدف از راه‌اندازی این ناحیه، استقرار، فعالیت و رشد شرکت‌های دانش‌بنیان، استارتاپ‌ها، واحدهای فناوری و نوآور، پارک علم و فناوری، صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر، کلینیک‌های صنعتی، مراکز نوآوری، شتابدهنده‌ها و مراکز کارآفرینی و اشتغالزایی است.

مساعدت در تصویب قوانین، مقررات، آئین‌نامه‌ها و ساز و کارهای قانونی جدید مورد نیاز ناحیه در نهادهای بالادستی؛ ترغیب و تشویق سرمایه‌گذاران خطرپذیر، خیرین و واقفین فناوری، صندوق‌های سرمایه‌گذاری، شتابدهنده‌ها، مراکز نوآوری، ساختارهای وابسته به دستگاه‌های اجرایی و نهادهای عمومی غیردولتی و سایر فعالان زیست بوم نوآوری و فناوری به حضور و سرمایه‌گذاری و استقرار در ناحیه نوآوری و حمایت از استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان، شتابدهنده، مراکز نوآوری و سایر نهادهای حوزه فناوری و نوآوری مستقر در ناحیه از جمله تعهدات معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهوری در این تفاهم‌نامه است.

حمایت مادی و معنوی در چارچوب مقررات و مقدورات وزارت علوم در توسعه ناحیه نوآوری دانشگاه تهران با محوریت فناوری‌های اولویت‌دار و اشتغال‌زا و همکاری در زمینه توسعه زیرساخت‌های لازم برای استقرار متقاضیان واجد شرایط در ناحیه نوآوری دانشگاه تهران از جمله تعهدات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در تفاهم‌نامه چهار جانبه است.

شهرداری تهران نیز با مأموریت تسهیل، تشویق، هدایت و حمایت از استقرار و فعالیت واحدهای فناور و دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها در سطح ناحیه نوآوری تهران مطابق با ضوابط و مقررات قانونی در این تفاهم‌نامه حضور دارد. مساعدت در جهت بهره‌برداری از مجتمع‌ها و برج‌های فناوری در ناحیه با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی مطابق با دستورالعمل‌های سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی و حمایت از طراحی و پیاده‌سازی طرح جامع شهری منطقه با نگاه ویژه به ناحیه نوآوری دانشگاه تهران مطابق با مصوبه‌های شورای اسلامی شهر تهران از دیگر تعهدات شهرداری تهران در این تفاهم‌نامه محسوب می‌شود.

دانشگاه تهران نیز با طراحی سازوکارهای قانونی جدید به منظور اجرای زیرساخت‌های مورد نیاز برای واحدهای فناور و دانش‌بنیان و استارت آپ‌ها به نهادهای بالادستی جهت تصویب، تسهیل و کمک به ایجاد خدمات شهری نوآورانه و فناورانه به مردم و ساکنین ناحیه در راستای مأموریت‌های اجتماعی و حمایت از رفاه و آسایش مردم سطح ناحیه نوآوری تهران، تبیین برنامه‌های مشارکتی در راستای برنامه‌های ناحیه نوآوری و ایجاد زمینه استفاده از ظرفیت‌های فیزیکی دانشگاه در چارچوب مقررات و مقدورات از تعهدات دانشگاه تهران است.

همچنین دانشگاه تهران از راه‌اندازی دفتر فناوری‌های نوین شهری در شهرداری تهران و توسعه تفاهمات مشترک در مسیر راه‌اندازی مرکز نوآوری تخصصی و پردیس علم و فناوری متناسب با نیازهای شهرداری تهران در دانشگاه تهران حمایت خواهد کرد.